Online obrazovanje

Ako nema grijanja, ima interneta

02.02.2017

U zeničkom školama je zbog ozbiljnih problema sa grijanjem sa kojim se Zeničani suočavaju ove zime školski raspust produžen još sedam dana. Direktorica OŠ "Skender Kulenović" iz Zenice, Amra Babić, na Facebook profilu škole prekjučer je, 31. januara, uputila jedan vrlo zanimljiv javni poziv za svoje učenike i nastavnike koji prenosimo u cijelosti.

Ilustracija: Mike Licht

J A V N I P O Z I V

Pozivam ovim putem nastavnike i učenike naše škole da pokušamo iskoristiti ovo vrijeme produženog zimskog raspusta.
Svi mi na Internetu provodimo dosta vremena, većina učenika i nastavnika ima profil na facebook-u, pa predlažem da se malo organizujemo.
Pokušajte napraviti grupe po predmetima, u predmetnoj ili po odjeljenjima, u razrednoj nastavi.
U tim grupama nastavnici mogu zadavati testove, zadatke, postavljati pitanja, a učenici neka rješavaju, odgovaraju ili barem samo čitaju tekstove.
Šteta je ne iskoristiti mogućnosti načina komunikacije danas...
Dani prolaze, zaboravićete i ono što ste naučili. 

A, ovako, na Internetu možete malo ponoviti već pređeno gradivo, pripremiti se za nove oblasti i da spremniji krenete u školu, kad god to da bude.

Neka grupe budu zatvorene, a nastavnici mogu postavljati sadržaje. A, možete se na taj način i lijepo družiti. Nešto kao on-line nastava.

Eto...nadam se da vam se sviđa prijedlog i da se ubrzo vidimo u školi. :)

Dotad, svako dobro vam želim! 

Direktorica škole

Praksa ove zeničke škole je za pohvalu. Ipak, nadamo se da online edukaciju u BiH nećemo dobijati samo u slučaju neuslovnosti rada u školama.

Školegijum redakcija