Nova čitanja

O, ne! Zar opet!?

666

Školegijum redakcija

26.09.2013

Šesti broj Školegijumovog štampanog izdanja od sada i u pdf formatu

Početkom septembra na adrese više od 800 osnovnih i srednjih škola u cijeloj Bosni i Hercegovini poštom smo poslali šesti broj štampanog izdanja Školegijuma. U ovom broju sabrali smo tekstove i druge sadržaje koje smo objavljivali na našoj internetskoj stranici u toku drugog polugodišta školske 2012/2013. godine, kao i neke nove sadržaje.

Školegijum se i u ovom štampanom izdanju zalaže za kvalitetno školstvo u interesu pojedinca i zajednice, bez iracionalne pokornosti tradiciji na štetu kritičkog mišljenja.

Upravo zbog toga, štampano izdanje Školegijuma često ne iziđe iz ruku osobe koja prima svu poštu prispjelu na školsku adresu i koja odlučuje da li je sadržaj pošiljke prikladan za ustanovu u kojoj radi. Znamo za slučajeve kada su zbog „mira u kući“ i politike „ne talasaj!“ naša štampana izdanja završavala u sigurnosti kante za smeće.

Za sve one koji iz bilo kojeg razloga nisu došli do štampanog izdanja Školegijuma broj 6, a zanima ih njegov grafički izgled i sadržaj, putem ovog linka možete doći do elektronskog izdanja.

 

Najnovije

Filmska lektira

Trgovački putnik

Nikola Bešlić

Religija i nauka, Bertrand Rasel

Dobar osnov za dijalog o istinama

Merima Ražanica

Filmska lektira

Počasni građanin

Nikola Bešlić

Što je džabe...

Jedini i ljep

Klaudija Mlakić Vuković

Bjelodano i crnodano

Kancelarija, vožnja kroz crveno

Srđan Arkoš