Nova čitanja

Fotošešn!

Gaudeamus igitur Iuvenes Cum sumus

Školegijum redakcija

28.02.2015

Unija studenata Jalskog univerziteta promovisala dresove malonogometne lige

Nakon što je na internetu objavljena slika četiri studentice Tuzlanskog univerziteta, u dresovima malonogometne lige, redakcija Školegijuma je, u želji da udovolji velikom interesu čitalaca, saznala imena djevojaka sa slike i razgovarala sa njima.

Djevojke zbog kojih se priprema seoba studenata sa Sarajevskog na Tuzlanski univerzitet zovu se Maja, Halida, Alma i Dijana.

Maja studira tehnologiju. Ne podnosi sintetiku, ali je dres obukla jer piše seminarski rad o poliesteru. Dijana, apsolventica žurnalistike, ima ideju da se dresovi koje su nosile prodaju na aukciji u dobrotvorne svrhe i već zna nekoliko profesora koji bi bili zainteresovani. Alma, koja je upisala koliziju na farmaciji, kaže da se razočarala kad je vidjela da su dečki na teren istrčali u šorcevima, jer je mislila da ni oni neće nositi rublje ispod majica. Halida, studentica drugog ciklusa marketinga, kaže da je više naučila tokom snimanja nego na cijelom dodiplomskom studiju.

Dijana je pozitivno iznenađena time da je dan nakon snimanja dobila ponudu da bude asistentica, budući da još nije očistila četvrtu godinu. Nakon što dobije titulu drk. sci planira se posvetiti naučno-istraživačkom radu, nakon što akobogda odbrani master rad na temu Interpunkcija u sportskim prenosima. Maja je prvu godinu uspješno završila na Tehnološkom fakultetu u Karakaju kod Zvornika, ali se odlučila prebaciti na tehnologiju u Tuzli nakon što je saznala da se u Karakaju od materijala poliester izučava i tokom cijele druge godine. U Tuzli smo već u trećem semestru prešli na pamuk, a u četvrtom ćemo raditi vunu. Halida nema dečka, jer je prilično stidljiva, na tetku. Počela je zbog toga ići kod geštetner psihologa, i na njegov savjet je pristala da pozira u dresovima malonogometnog turnira. Smatra da će joj ovo iskustvo koristiti u polaganju ispita Osnova pi-ara. Alma voli Slobodu najviše na svijetu, i sanja da otvori kafić koji će se zvati Fukare i bit sređen ko apoteka. Halida prati DJ Karabaju na twitteru, ali joj je DJ Mrmak fejvorit. Alma priznaje da ne razlikuje DJ Karabaju i DJ Kurosavu. Dijana nije čula najnoviji hit iz Karabajine bašte, pod naslovom FIFA la si mi ti, fala ti.

Alma, Halida, Dijana i Maja dobile su ponudu da se slikaju i za akademski kalendar za 2015/2016. godinu, naravno, bez malonogometnih dresova. Kažu da će pristati, naročito se Maja raduje da skine sintetiku.

Univerzitet koji ima ovakve studentice ne treba da brine za svoju budućnost.

Fotografija preuzeta sa www.usut.org.

Pročitajte i druge tekstove Školegijum redakcije:

Svijet o obrazovanju, obrazovanje u svijetu

Stavite fizičko u obrazovanje

Sad bi me neki strijeljali

…i još mnogo drugih.

Najnovije

Filmska lektira

Trgovački putnik

Nikola Bešlić

Religija i nauka, Bertrand Rasel

Dobar osnov za dijalog o istinama

Merima Ražanica

Filmska lektira

Počasni građanin

Nikola Bešlić

Što je džabe...

Jedini i ljep

Klaudija Mlakić Vuković

Bjelodano i crnodano

Kancelarija, vožnja kroz crveno

Srđan Arkoš