Nova čitanja

Poziv na promociju

Predstavljanje 11. broja Školegijuma

Školegijum redakcija

28.03.2015

1. aprila (Srijeda) u 12 sati, u sali Media Centra (Kolodvorska 3) obilježit će se Međunarodni dan dječije knjige promocijom novog izdanja Školegijuma

Školegijum Vas poziva da zajedno obilježimo Međunarodni dan dječje knjige predstavljanjem 11. broja Magazina za pravednije obrazovanje Školegijum u sali Media Centra (Kolodvorska 3), 1. aprila 2015. godine (srijeda) u 12 sati.

S ponosom ističemo da će ovom prilikom biti predstavljeno novo izdanje knjige Modra rijeka, jednog od najznačajnijih imena bh. književnosti Maka Dizdara. Podsjećamo da od kada je knjiga prvi put objavljena 1971. godine, odnosno od njenog ponovljenog izdanja 1972. godine, Modra rijeka do sada nikada nije publikovana. Sa namjerom da se sačuva od zaborava,  knjiga će biti poklon uz novi broj Školegijuma.

S obzirom na obilježavanje Međunarodnog dana dječje knjige, ovo će ujedno biti i jedinstvena prilika za istraživanja Analiza stanja biblioteka u školama u Kantonu Sarajevo, kao pilot projekta Školegijuma.

Školegijum je na domaćoj medijskoj sceni jedini magazin koji kritički prati i analizira obrazovnu politiku i praksu, ukazujući na potrebu reforme školstva u BiH.

Iz 11. broja izdvajamo:

Učitelj sa naslovne strane: lutka kao nastavno sredstvo.

UN-ov Izvještaj o segregatnom stanju u obrazovanju.

Laptopizacija škola u Republici Srpskoj: Dositej Odradović

Primjeri dobre prakse: Arheologija u kutiji cipela

Iz roditeljskog ugla: odgoj kao trening za šoping

Najnovije

Intervju

Muzej kao globalna platforma za sva ratna djetinjstva

Amer Tikveša

Filmska lektira

Ljubav

Nikola Bešlić

Filmska lektira

David Bowie: Posljednjih pet godina

Nikola Bešlić

Magazin za pravedno obrazovanje

Čitajte Školegijum u 2018. godini

Školegijum redakcija

Filmska lektira

Živjela kraljica

Nikola Bešlić