Odgojni aspekti

Događanja

Konferencija "Škola koju volim"

Školegijum redakcija

30.01.2012

Prilika za nove ideje i razvoj obrazovanja

Konferencija "Škola koju volim" održat će se 3. februara 2012. godine u hotelu Hollywood na Ilidži, u organizaciji Multidisciplinarnog društva za unapređenje mentalnog i socijalnog zdravlja (MDD Sarajevo), zajedno sa proMENTE socijalna istraživanja, Inicijativom mladih za ljudska prava Bosne i Hercegovine i Centrom za ljudska prava Univerziteta u Sarajevu.

Konferencija je podjeljena na tematske cjeline koje uključuju, između ostalog, i prezentaciju rezultata istraživanja analize stanja i potreba nastavnika, učenika i roditelja u srednjim školama, koje je sprovedeno u 37 srednjih škola na području Kantona Sarajevo, te promociju zbornika radova „Primjeri dobre prakse“ u srednjim školama sa područja cijele Bosne i Hercegovine.

Konferenciju će otvoriti dr. Emir Suljagić, ministar nauke i obrazovanja Kantona Sarajevo, a moderatorica će biti prof. dr. Mirjana Mavrak.

Kako je rečeno u obavještenju, ovo je prilika da se svi zainteresovani - naročito razrednici/nastavnici, pedagozi, psiholozi, direktori škola, profesori sa nastavničkih fakulteta, socijalni radnici itd. - svojim prijedlozima i idejama aktivno uključe u proces poboljšanja obrazovnog sistema.

Sve dodatne informacije (kompletan program, kotizacija, način prijave) možete dobiti na sljedećim internet stranicama:

www.zapravicnoobrazovanje.ba

www.mddbih.org

Najnovije

E-espresso

Zašto se u vrtićima zabranjuju šljokice

Školegijum redakcija

E-espresso

Mlađoj su djeci zanimljiviji ukrasni papir i kutije nego pokloni u njima

Školegijum redakcija

Intervju sa spremačicama

Higijena međuljudskih odnosa

Anes Osmić, Merima Ražanica

Inovativna nastava

Pjeskoviti nauk

Hana Huskić

Glas roditelja

S nejakih pleća države u školske ruksake!

Damir Dvorniković