Nova čitanja

Iskustvo online nastave

Konkurs za nagradu Šukrija Pandžo 2020.

Školegijum redakcija

05.05.2020

Školegijum po peti put raspisuje konkurs za Nagradu Šukrija Pandžo. Pročitajte propozicije konkursa.

Povodom godišnjice rođenja bosanskohercegovačkog književnika i učitelja, Šukrije Pandže, Školegijum raspisuje konkurs za nagradu koja nosi njegovo ime.

Ovogodišnja tema vezana je za iskustvo "online-nastave”, a mogu učestvovati nastavnici, roditelji, đaci… Okvirno pitanje na koje očekujemo odgovor, u formi eseja, jeste šta ste novo i drugačije vidjeli u svom odgojnom i obrazovnom radu iz perspektive koju su otvorile mjere prevencije pandemije korone – online nastave i zabrane izlaska iz kuća mlađima od 18 godina?

Eseje ćemo objavljivati u rubrici Konkurs kako budu pristizali na našu adresu skolegijum@gmail.com do 15. juna 2020.* a rezultate saopštiti 1. jula. Tekstove je potrebno poslati u Word-formatu, a predmet maila treba glasiti: Prijava na konkurs za nagradu Šukrija Pandžo.

Redakcija Školegijuma će jedan esej nagraditi sa 1.000KM, a dva sa po 500 KM.

*Obavještenje: Konkurs za Nagradu Šukrija Pandžo je produžen za 10 dana, te traje do 25. juna. Na osnovu prvog dijela do sada pristiglih radova zaključili smo da je iskustvo online nastave otvorilo mnoge zanimljive perspektive, te potvrdilo jedne i opovrgnulo druge predrasude o onome šta se događa iza zatvorenih vrata učionica. Ohrabrujemo sve koji su već poslali jedan rad da, ako žele, do 25. juna pošalju još jedan.

Najnovije

Iskustvo online nastave

Rezultati konkursa za Nagradu Šukrija Pandžo 2020.

Školegijum redakcija

Iskustvo online nastave

Pristigli radovi na konkurs za nagradu Šukrija Pandžo 2020.

Školegijum redakcija

Svjetski dan žirafe

Veliko srce, pogled svisoka i pumpe koje hrane mozak i srce

Amna Dervišagić

Nagrada Šukrija Pandžo

Još 10 dana za radove

Školegijum redakcija

Ovaj svijet se preporađa

Marina Stojaković