Nova čitanja

Školske biblioteke

Konkurs za nagradu Šukrija Pandžo 2021.

Školegijum redakcija

27.04.2021

Školegijum po šesti put raspisuje konkurs za Književnu nagradu Šukrija Pandžo. Pročitajte propozicije konkursa.

Kao i svake godine, na dan rođenja bh. književnika Šukrije Pandže, objavljujemo konkurs za nagradu koja nosi njegovo ime. Tema za 2021. je školske biblioteke. Šta je njihova uloga danas? Mogu li i pod kojim uslovima biti više nego depoi knjiga? Doprinose li razvoju čitanja ili nečitanja? Zavisi li njihova sudbina od ljudi ili od novca? Je li sa obaveznim lektirama sve u najboljem redu?... Ovo su samo neka od pitanja koja otvara istraživanje Školegijuma o stanju školskih biblioteka iz 2015. godine.

Učestvovati na konkursu mogu svi: i oni sa lijepim uspomenama, i oni sa hrabrim vizijama, optimisti i pesimisti, nastavnici, bibliotekari, direktori, političari, roditelji, a ovaj put i arhitekte, koje pozivamo da osmisle i skiciraju školske biblioteke budućnosti.

 

Ovogodišnji konkurs za nagradu Šukrija Pandžo je šesti po redu. Sve članke vezane za njega možete pronaći na tagu Šukrija Pandžo, gdje možete pročitati i prethodne pobjedničke tekstove.

 

Tekst (reportaža, esej, humoreska...) ili idejni projekat treba poslati najkasnije do 30. juna ove godine na našu adresu skolegijum@gmail.com. Tekstove je potrebno poslati u Word-formatu, a predmet maila treba glasiti: Prijava na konkurs za nagradu Šukrija Pandžo. Svi materijali biće objavljivani kako budu pristizali, na našem portalu u rubrici Konkurs. Tri nagrade, u ukupnom iznosu od 1.500 KM biće na prijedlog žirija dodijeljene početkom školske 2021/22. godine.

Najnovije

Izvještaj žirija nakon konkursa Šta je tebi AI

Ni žiriju nije bilo lako

Školegijum redakcija

Objavljujemo pobjednike konkursa Šta je tebi AI?

Školegijum redakcija

Razglednice iz Jajca

Nikad kasno za učenje i zabavu

Josipa Kulenović

Razglednice iz Tešnja, Doboja, Maglaja 3

Od čilanja do ćutanja

Mirela Buljubašić

Poznata imena autora/ica pet najboljih radova

23. februara tri prvoplasirana

Školegijum redakcija